Over Ons

Na jaren gewerkt te hebben in verschillende horeca zaken is het nu eindelijk zover. Het openen van onze eigen cafetaria, een droom van Martijn en Monique en dan ook nog eens in het leukste dorp van Noord-Brabant. Martijn begon op 15 jarige leeftijd bij quick en quality in Uden één van de eerste cafetaria’s in Uden die een automatic had ( de trekmuur beter bekend) daar stond ik dan als 15 jarige jongen te zorgen dat de automatic vol bleef , daar leerde ik hoe leuk het is om in een cafetaria te werken. Veel bekende gezichten die iedere week terug kwamen om lekker te genieten van een frietje, snack of een menu. De wijze les die ik daar leerde was , als je iets aan de gasten geeft moet je het zelf ook willen eten . en ook, maak zelf je eigen saus en gerechten dan pas ben je uniek, een frietje kan iedereen bakken . Na 1.5 jaar wist ik het. Dit is iets wat ik later ook wil hebben. Maar besloot om verder te gaan kijken naar wat de horeca nog meer te bieden had. Na een aantal jaren de verschillende soorten horeca gezien te hebben , besloot ik om samen met Monique thebbqsmoker.nl te beginnen. De passie voor BBQ had de overhand genomen, om 05.00 de wekker om de BBQ aan te kunnen steken om dan vervolgens om 17:00 uur te kunnen gaan genieten van de heerlijke Low and Slow bereide gerecht. Heel de buurt kon mee genieten van de heerlijke geur van de BBQ. Thebbqsmoker is een grote BBQ die gebouwd is op een grote aanhangwagen, waar we heerlijke gerechten mee kunnen maken. Na verschillende feesten en partijen gedraaid te hebben reden we terug naar huis en hadden we het steeds over dat het bij ons en bij de frietkar altijd het drukste was, We reden verder door en hadden het steeds over friet en BBQ .Hier zouden we iets mee moeten doen. Thuis aangekomen bleef het in ons hoofd hangen, we schonken een drankje in en toen ontstond het plan. Een cafetaria met BBQfood dat is uniek. Het plan was gemaakt, nu nog een goede locatie vinden. Die moest aan heel veel eisen voldoen. Want we wilde de perfecte plek waar je heerlijk kunt zitten en waar er ruimte is om een indoor Smoker te bouwen. Na veel zoeken was de locatie gevonden, in de oude wijk waar Martijn heel wat jaren heeft gewoond . De cafetaria was nu nog in Amerikaanse jaren 60 stijl dus het plan om deze om te gaan bouwen moest gemaakt worden. Monique is net als Martijn altijd werkzaam geweest bij verschillende horeca bedrijven, waar ze bekend staat als een super gezellige dame die altijd een praatje maakt en zorgt dat het er overal netjes uit ziet. met een plantje op tafel, indelen van de ruimte. Altijd creatief bezig met hoe kunnen we het de gasten zo leuk/ gezellig maken . Dus Monique begon met het maken van een plan, wat willen we? hoe gaat het eruit zien? wat hebben we allemaal nodig ? dus de cafetaria kreeg een eigen stijl bij ons thuis waar het draait om gezelligheid, knus en heerlijke eten. Ontstaan van de Naam, Al jaren roept Martijn voor de grap Cafetaria het fietspompje, mag ik bestelling alstublieft in de toon van zeg eens A, maar ja als mensen dan vragen hoe kom je aan de naam cafetaria het fietspompje, leg het dan maar eens uit. Dus we moesten opzoek naar een nieuwe naam. Toen kwam Frank bij ons en die zei meteen, bij ons thuis. We dachten dat is het. Hoe leuk als je kunt zeggen, ik heb even een frietje gegeten bij ons thuis. Of ik ga even bij ons thuis een frietje eten.